Slagerij

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Slagerij

Beschrijving

Winkelhuis met oudere kern, in 1922 ingericht als slagerij met behouden winkelpui en binneninrichting en volgens bouwplan van 1942 aangepaste voorgevel in Nieuwe Zakelijkheid naar ontwerp van architect S. Van Cauwenberghe. Rijhuis met drie bouwlagen, deels onder zadeldak. Voorgevel van gele baksteen op arduinen pui met breed winkelraam met bewaard houtwerk. Bovenverdieping gemarkeerd door erker met glas-in-loodraam, afgerond balkon en oculus.

Winkel met behouden inrichting en omlopende faïencetegeltableaus met landelijke taferelen met twee hoevetjes, koeien en schapen, gesigneerd: "Gustave Lesenne, carrelages et revêtements, Tournai".

• Stadhuis Ronse, Archief Huisvesting - Ruimtelijke Ordening, Bouwaanvragen, Doos 1942. 1.1-30.6.

Auteurs: Bogaert, Chris; Lanclus, Kathleen