Villa Mon Rêve

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Villa Mon Rêve

Villa, volgens het bouwplan oorspronkelijk genaamd Mon Rêve.

Fraaie villa in nieuwe zakelijkheid met volumes van één en twee bouwlagen onder platte daken naar ontwerp van 1936 van S. Van Cauwenberghe. Ontwerp uitgevoerd in spiegelbeeld. Eveneens fraaie tuinafsluiting en hek, steentje in tuinafsluiting met vermelding van architect. Plastische uitwerking van de gevels door bakstenen metselwerk afgewisseld met heldere gecementeerde gevelvlakken, verspringende volumes met terras op bovenverdieping en verticaal uitgebouwd trappenhuis met ladderraam. Stenen balkon boven de voordeur met sierlijke ijzeren leuning.

• Stadhuis Ronse, Archief Huisvesting - Ruimtelijke Ordening, Bouwaanvragen, Doos 1936. 1.6-30.6.

Auteurs: Bogaert, Chris; Lanclus, Kathleen