Textielmagazijn

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Textielmagazijn

Beschrijving

Links van woning aansluitend textielmagazijn Van Oppens, stopgezet in 1969. Bakstenen gebouw van vijf traveeën onder pannen sheddaken, volgens bouwplan van 1922 naar ontwerp van architect L. Van Laethem. Straatgevel geritmeerd door lisenen en spaarvelden afgezet met getrapte baksteenfriezen; decoratie met witte baksteen. Rechthoekige poorten in uiterste travee, oorspronkelijk enkel in linker travee.

• Stadhuis Ronse, Archief Huisvesting - Ruimtelijke Ordening, Bouwaanvragen, Doos 1922. 1.1-30.6.

Auteurs: Bogaert, Chris; Lanclus, Kathleen

Aanvullende informatie

Het textielmagazijn werd verbouwd met behoud van de kenmerkende voorgevel. De typische sheddaken maakten plaats voor een extra bouwlaag, opgevat als een terugspringend volume, afgewerkt met een houten beplanking, onder een zadeldak. Sommige spaarvelden werden opgewerkt tot vensters.