Kunstenaarswoning van kunstschilder Auguste Delfosse

Beschrijving

Voormalige woning van kunstschilder Auguste Delfosse (Ronse, 1832-Ukkel, 1899) gebouwd eind derde kwart van de 19de eeuw naar verluidt met afbraakmateriaal van het kasteel. Opvallend door zijn parement van conglomeraat van ijzerzandsteen met keien op arduinen plint. Drie traveeën en twee bouwlagen onder laag zadeldak (pannen). Rechthoekige deur en vensters in arduinen omlijsting; persiennes op de begane grond.

• Rijksarchief Ronse, Hedendaags Gemeentelijk Archief Ronse, nummer 3762.
  • DECLERCQ G., Etude architecturale et historique de l'habitat renaisien au 19e siècle, in Annalen Geschied- en Oudheidkundige Kring van Ronse en het Tenement van Inde, XXIX, 1980, p. 129-130.

Auteurs: Bogaert, Chris; Lanclus, Kathleen

Aanvullende informatie

Auguste Delfosse werd geboren in Ronse op 28 februari 1832 en overleed in Ronse op 25 mei 1899. De inventaristekst uit 1989 meldt Ukkel als plaats van overlijden, maar dat is dus niet correct.

• Informatie verkregen van Hubert Bovens (juni 2021).