Kunstenaarswoning van kunstschilder A. Delfosse

Beschrijving

Voormalige woning van kunstschilder A. Delfosse (1832-1899) gebouwd eind derde kwart van de 19de eeuw naar verluidt met afbraakmateriaal van het kasteel. Opvallend door zijn parement van conglomeraat van ijzerzandsteen met keien op arduinen plint. Drie traveeën en twee bouwlagen onder laag zadeldak (pannen). Rechthoekige deur en vensters in arduinen omlijsting; persiennes op de begane grond.

• Rijksarchief Ronse, Hedendaags Gemeentelijk Archief Ronse, nummer 3762.
  • DECLERCQ G., Etude architecturale et historique de l'habitat renaisien au 19e siècle, in Annalen Geschied- en Oudheidkundige Kring van Ronse en het Tenement van Inde, XXIX, 1980, p. 129-130.

Auteurs :  Bogaert, Chris, Lanclus, Kathleen