Beschrijving

Rijwoning opgetrokken uit donkere platte baksteen in decoratief verband, sterk gelijkend op nummer 36-38 naar ontwerp van architect R. Delgutte.

Auteurs: Bogaert, Chris; Lanclus, Kathleen

Aanvullende informatie

De woningen 7 en 9 werden inderdaad tegelijk opgetrokken naar een ontwerp van Richard Cordier uit 1935.

• Stadhuis Ronse, Archief H. RO., Bouwaanvragen, Doos 1935, 1.7-31.8
  • Tavernier, Griet, Analyse van enkele markante interbellumstraten te Ronse, Licentiaatsverhandeling UGent, Vakgroep Kunstwetenschappen, 2004.
Auteurs: Meganck, Leen
Léopold Sturbautstraat 7-9 zijn twee woningen die gelijktijdig werden gebouwd en een volledig identieke, doch gespiegelde indeling hebben (zelfs het schrijnwerk van de binnendeuren is volledig identiek). De woningen werden dus gebouwd naar ontwerp van R. Cordier naar analogie met Sturbautstraat 8.