Gekoppelde burgerhuizen in art-decostijl

Beschrijving

Twee identieke art-decowoningen in repeterend schema, volgens bouwplan van 1933. Opgetrokken uit donkere, platte baksteen in decoratief metselverband op arduinen plint en verlevendigd door witgeschilderde gecementeerde delen. Opmerkelijke erkervormige venstertravee met bloembakken in de zwikken, bekronend balkon en dakvenster onder pseudo-fronton. Bewaard houtwerk met glas in lood. Deur tussen vierkante pijlers met art-decobloemmotief, betonnen kroonlijst en klein bovenlicht; deur met gesmeed ijzer.

• Stadhuis Ronse, Archief Huisvesting - Ruimtelijke Ordening, Bouwaanvragen, Doos 1933. 1.4-31.4.

Auteurs: Bogaert, Chris; Lanclus, Kathleen