Rij stadswoningen

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Stadswoning

Beschrijving

Een hoekhuis en aansluitend vier rijhuizen van twee bouwlagen onder zadeldak (pannen) met doorlopende kroonlijsthoogte, uit de tweede helft van de 19de eeuw. Door vernieuwing verschillend gevelparement. Rechthoekige bovenvensters en winkelramen.

Nummer 7, 20ste-eeuws parement en deur- en vensteromlijstingen met kleurrijke geglazuurde faïencetegels, volgens gevelsteentje van de lokale firma Ch.L. Cordier.

Bron     : Bogaert C., Lanclus K., Tack A. & Verbeeck M. 1998: Inventaris van het cultuurbezit in Belgi├ź, Architectuur, Provincie Oost-Vlaanderen, Arrondissement Oudenaarde, Kanton Ronse, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 15N3, Brussel - Turnhout.
Auteurs :  Bogaert, Chris, Lanclus, Kathleen