Neoclassicistisch burgerhuis

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Neoclassicistisch burgerhuis

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis

Beschrijving

Neoclassicistisch burgerhuis van vier traveeën en twee en een halve bouwlaag onder zadeldak (pannen), uit het vierde kwart van de 19de eeuw. Bepleisterde en witgeschilderde voorgevel op hoge arduinen plint met getraliede keldergaten. Imitatievoegen onder de puilijst, cordon en aflijnend hoofdgestel met kroon- en tandlijst op uitgewerkte consoles. Getoogde vensters, op de bovenverdieping in geprofileerde omlijsting met oren en sluitsteen. Bewaarde getoogde paneeldeur in arduinen omlijsting in linker travee.

Auteurs: Bogaert, Chris; Lanclus, Kathleen