Herenhuis De Oude God

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Herenhuis De Oude God

Beschrijving

Volgens de literatuur opklimmend tot de tweede helft van de 18de eeuw. Vrijstaand herenhuis, heden gecementeerd met schijnvoegen, onder zadeldak (nokrichting parallel aan de straat, kunstleien). Deels begroeide lijstgevel met 19de-eeuwse ordonnantie van zes traveeën en twee bouwlagen. Rechthoekige muuropeningen, volgens oude prentkaarten eertijds in omlijsting met neorocaille sluitsteen op de bovenverdieping. Rechthoekige deur in arduinen entablementomlijsting.

Rechts aanbouwsel van één bouwlaag met gelijkaardig uitzicht, eertijds voorzien van laadluik; gecementeerde achtergevel deels met aangepaste muuropeningen; lange ankers verwijzen vermoedelijk naar de oudere kern.

• LAMBRECHTS R., Heist op den Berg in oude prentkaarten, Zaltbommel, 1981, nummer 9.