erfgoedobject

Hoekhuis naar ontwerp van architect A. Massez

bouwkundig element
ID: 28930   URI: https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/28930

Juridische gevolgen

Beschrijving

Gelegen aan de hoek met Charles Vandendoorenstraat. Hoekhuis in neo-Lodewijk XVI-stijl gebouwd in opdracht van Léon Cambier in 1925 naar ontwerp van architect Albert Massez. Baksteen op plint van arduin met verwerking van zandsteen voor speklagen, kordons, venster- en deuromlijstingen en siermotieven. Twee en drie traveeën met afgeronde hoek en twee bouwlagen onder mansardedak (leien) met twee uitgewerkte dakvensters met vleugelstukken, frontons en siervazen. Rechthoekige omlijste vensters met bewaard houtwerk. Gemarkeerde middentravee met drielicht met deelzuilen en erker op consoles. Deur in rechtertravee met aansluitende blinde tuinmuur en garage.

  • Stadhuis Ronse, Archief Huisvesting - Ruimtelijke Ordening, Bouwaanvragen, Doos 1925. 1.7-31.12.

Bron     : Bogaert C., Lanclus K., Tack A. & Verbeeck M. 1998: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Provincie Oost-Vlaanderen, Arrondissement Oudenaarde, Kanton Ronse, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 15N3, Brussel - Turnhout.
Auteurs :  Bogaert, Chris, Lanclus, Kathleen
Datum  : 1998


Relaties

Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2020: Hoekhuis naar ontwerp van architect A. Massez [online] https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/28930 (Geraadpleegd op 29-01-2020)