erfgoedobject

Drie woningen in eenheidsbebouwing

bouwkundig element
ID
28958
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/28958

Juridische gevolgen

Beschrijving

Ensemble van drie woningen in eenheidsbebouwing, respectievelijk vijf, drie en vier traveeën en drie bouwlagen onder doorlopend zadeldak, uit het derde kwart van de 19de eeuw. Bepleisterde en geschilderde lijstgevels met horizontaliserende voegen en arduinen kordons; getoogde benedenvensters (vergrote winkelramen bij nummer 6) en typische omlijste bovenvensters met afgeronde bovenhoeken. Getoogde poort in middenrisaliet.


Bron: BOGAERT C., LANCLUS K., TACK A. & VERBEECK M. 1998: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Provincie Oost-Vlaanderen, Arrondissement Oudenaarde, Kanton Ronse, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 15n3, Brussel - Turnhout.
Auteurs: Bogaert, Chris; Lanclus, Kathleen
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)

Aanvullende informatie

De gevels werden herschilderd en het parement van nummer 8 kreeg ook een cementering. De typische bepleistering met schijnvoegen op de begane grond, is enkel bewaard bij nummer 6. De omlijstingen van de bovenvensters zijn niet langer meer aanwezig.

  • Informatie verkregen tijdens het openbaar onderzoek voor de vaststelling van de inventaris bouwkundig erfgoed in Oost-Vlaanderen (2022).
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)

Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2023: Drie woningen in eenheidsbebouwing [online], https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/28958 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.