Café en veevoedersbedrijf Depriester

Beschrijving

Naar verluidt voormalig café en thans nog bestaand veevoedersbedrijf Depriester; ervoor weegbrug van makelij "Achille Nolf Leuridan Thorhout". Groot burgerhuis en links aanleunende arbeiderswoning van respectievelijk zes en twee traveeën onder schilddak (pannen) gebouwd in dezelfde stijl als nummer 193, vermoedelijk uit dezelfde periode. Bruine bakstenen lijstgevel op grijsgecementeerde plint met decoratieve witte baksteenbanden. Getoogde vensters, op de begane grond met rolluiken, drie rechter vensters met fraaie voorzetramen van glas in lood. Getoogde deur van nummer 193 met ijzer en glas. Rechthoekige poort met ijzeren latei. Boven de plint ijzeren ringen voor vastleggen van paarden.

Auteurs: Bogaert, Chris; Lanclus, Kathleen