erfgoedobject

Neoclassicistisch burgerhuis

bouwkundig element
ID
29052
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/29052

Juridische gevolgen

Beschrijving

Enkelhuis van vier traveeën en twee en een halve bouwlaag onder zadeldak, uit de eerste helft van de 19de eeuw. Behouden gepleisterde en geschilderde voorgevel op arduinen plint, horizontaal geleed door imitatiebanden onder de geprofileerde puilijst en arduinen cordon. Rechthoekige vensters met persiennes op de begane grond, omlijst op de bovenverdieping. Rechthoekige poort rechts.


Bron: BOGAERT C., LANCLUS K., TACK A. & VERBEECK M. 1998: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Provincie Oost-Vlaanderen, Arrondissement Oudenaarde, Kanton Ronse, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 15n3, Brussel - Turnhout.
Auteurs: Bogaert, Chris; Lanclus, Kathleen
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)

Aanvullende informatie

De persiennes van de benedenvensters zijn niet langer bewaard. Het deur- en vensterschrijnwerk werd vernieuwd, gedeeltelijk naar historisch model.

  • Informatie verkregen tijdens het openbaar onderzoek voor de vaststelling van de inventaris bouwkundig erfgoed in Oost-Vlaanderen (2022).
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)

Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Neoclassicistisch burgerhuis [online], https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/29052 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.