Villa

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Villa

Beschrijving

Voormalige woning bij confectiebedrijfje Merchiers met tuin en bijhorend bedrijfsgebouwtje nu buiten dienst. Villa volgens bouwplan van 1934 getekend door C. Vanden Bossche, dak vermoedelijk pas opgetrokken in 1940. Bakstenen villa van twee bouwlagen en souterrain onder schilddak (pannen). Symmetrisch gevelpatroon met hoekige vormen. Centrale hoger opgetrokken gevelpartij met rechthoekige deur met fraaie glasramen voorafgegaan door bordes en overluifeld door balkon met bakstenen leuning rustend op een centrale bakstenen pijler. Overhoekse hoekpenanten, eveneens hoger opgetrokken. Decoratieve gevelelementen in simili in groen en rood.

Eveneens strak symmetrische plattegrondindeling met centrale hal met trap.

• Stadhuis Ronse, Archief Huisvesting - Ruimtelijke Ordening, Bouwaanvragen, Doos 1934. 1.1-15.3, Doos 1940. 1.1-31.12.

Auteurs: Bogaert, Chris; Lanclus, Kathleen