Stadswoning

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Stadswoning

Beschrijving

Rijhuisje met oude kern, drie traveeën en twee en een halve bouwlaag onder links afgeschuind dak. Behouden 19de-eeuwse gepleisterde en geschilderde bovenverdieping met omlijste rechthoekige vensters en halfronde zoldervenstertjes. Ruitvormige gevelsteentje met jaartal 1651 op borstwering. Storend verbouwde pui. Gecementeerde achterpuntgevel.

Interieur. Bewaarde balklaag op de bovenverdieping met zware moerbalken versierd met bloem- en pijnappelmotief.

Auteurs: Bogaert, Chris; Lanclus, Kathleen

Aanvullende informatie

De bij inventarisatie sterk verbouwde pui werd opnieuw aangepast, waarbij de travee-indeling werd hersteld en de nieuwe muuropeningen gevat zijn in een geprofileerde omlijsting, gelijkaardig aan deze van de bovenvensters.