Hoekcomplex met twee winkels

Beschrijving

Gelegen aan de hoek met Aimée Delhayeplein. Hoekcomplex met twee winkels, uit de tweede helft van de 19de eeuw. Aan de Wijnstraat behouden gepleisterd en geschilderd parement met rechthoekige omlijste vensters met sluitsteen en aflijnend hoofdgestel. Aan het plein afgeschuinde hoek en gecementeerd parement, oorspronkelijk palend aan de Molenbeek. Nummer 68 met drie traveeën brede winkelpui, nummer 70 zogenaamd "Huis De Beurme" met vierkante winkelramen onder waterlijst en met behouden roeden in de bovenlichten. Deur met bekronende huisnaam en fraai ijzeren balkon op de afgeschuinde travee.

Auteurs: Bogaert, Chris; Lanclus, Kathleen

Aanvullende informatie

Het hoekhuis (nummer 70) werd gerenoveerd met respect voor de erfgoedkenmerken en -elementen. Het gecementeerde parement met schijnvoegen aan de zijde van het Aimée Delhayeplein is niet langer zichtbaar; de gevel kreeg een egale bepleistering en beschildering. Het huisnaambord van dit voormalige 'Huis De Beurme', dat zich boven de deur in de hoektravee bevond, is niet langer aanwezig.