• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis

Beschrijving

Nu zogenaamd "The Dream". Oorspronkelijk burgerhuis in neo-Lodewijk XVI-stijl gebouwd in in opdracht van Ameels-Guisset in plaats van een bepleisterd 19de-eeuws huis volgens bouwplan van 1929 naar ontwerp van architect A. Massez. Ondiep dubbelhuis van vier traveeën en één travee (Grote Markt) met twee bouwlagen onder mansardedak (leien) met dakkapellen. Gele baksteen en Franse steen voor hoge plint, hoekblokken, vensteromlijstingen en erker. Gevelritmering door rechthoekige vensternissen met rondboogdeur en -bedenenvensters; gesculpteerde omlijstingen met bloemenguirlandes en houten roedeverdeling. Rechthoekige bovenvensters; ijzeren balkons en erker. Afgeronde hoek met guirlandeversiering.

Blinde bakstenen tuinmuur geleed door geblokte pilasters en garage aan de Zuidstraat.

• Stadhuis Ronse, Archief Huisvesting - Ruimtelijke Ordening, Bouwaanvragen, Doos 1929. 1.1-31.3.