Winkel gedateerd 1621

Beschrijving

Gelegen aan hoek met Keersstraat. Diephuis van drie + vier traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (Vlaamse pannen); jaarankers 1621. Deels bepleisterde, deels bakstenen, witbeschilderde trapgevel (12 treden + topstuk) met gebruik van natuursteen voor de hoekblokken. Uitkragende bovenverdieping op afwisselend tudor- en korfboogfries, aanzettend op geprofileerde consoles. Rechthoekige vensters met afgeschuinde dagkanten. In de top, twee bewaarde bolkozijnen in rondboognissen. Metalen uithangbord met boek. In de zijgevel, rechthoekige bovenvensters met afgeschuinde dagkanten.

• Stadsarchief Brugge, Bouwvergunningen, nr. 859/1931.
  • DEVLIEGHER L. 1975: De huizen van Brugge, Kunstpatrimonium van West-Vlaanderen 2-3, Tielt, 51.