Winkel

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Breedhuis

Beschrijving

Breedhuis van vier traveeën en drie bouwlagen onder zadeldak (Vlaamse pannen). 19de-eeuws uitzicht, zie eenvoudige, bepleisterde en witbeschilderde lijstgevel van 1888 met rechthoekige bovenvensters en drieledige houten winkelpui uit het eerste kwart van de 20ste eeuw. 1977-1979: herinrichting van het interieur leidt tot de ontdekking van gotische elementen in de gemene muur rechts, zijnde een kaarsnis met driepas, een rondboog-, korfboognis en twee mijterboognisjes verdiept in rondboogomlijsting en voorzien van zwart-wit fresco. Voorts ook korfbogige doorgang ter hoogte van de trap en verdieping waarvan balksleutel met sporen van uitgesneden lettermotief. 1980, 1997: "Kunstige Herstelling" respectievelijk naar ontwerp van architect P. Cardinael (Brugge) in samenwerking met architect L. Laloo (Brugge) en naar ontwerp van architect J. Van de Walle (Brugge) consolideert en integreert de 14de- 15de-eeuwse elementen in de winkelruimte.

• Dienst Openbare Werken Brugge, Bouwvergunningen, nr. 3208/1997.
  • Stadsarchief Brugge, Bouwvergunningen, nr. 58/1888, nrs. 1596 en 1679/1977.