Stadswoning

Beschrijving

Breedhuis van vijf traveeën en drie bouwlagen onder mansardedak (Vlaamse pannen). Benaderende reconstructie in 1968 naar ontwerp van architect J. De Coster (Brugge) van het in 1966 gesloopte pand gedateerd 1766, met oudere kern (zie plan Stadsarchief Brugge), doch voorgevel voorzien van segment- en rondbogige muuropeningen. Heden verankerde bakstenen lijstgevel op hogere eerste bouwlaag met arduinen parement en herstelde boogfries van de drie middentraveeën verwijzend naar de opgetekende gotische sporen onder de toestand van het derde kwart van de 18de eeuw. Bovenverdieping geritmeerd door gereconstrueerde Brugse travee, type I, in het midden aansluitend bij het dakvenster voorheen gedateerd 1776 en opgevat als aedicula met pilasters, driehoekig fronton en bolornamenten.

• Stadsarchief Brugge, Bouwvergunningen, nr. 145/1968.

Auteurs: Gilté, Stefanie; Vanwalleghem, Aagje