Enkelhuis van vier traveeën en twee bouwlagen onder afgewolfd zadeldak (nok loodrecht op de straat, Vlaamse pannen). Laatgotische 14de-eeuwse kern. Huidig uitzicht resultaat van historiserende reconstructie in 1979 naar ontwerp van architect H. Davans (Brugge) op basis van de in 1974 vrijgekomen sporen. Verankerde tuitgevel van baksteen, top met vlechtingen. Verwerking van Euvillesteen voor hoekstenen, doorlopende onderdorpels, kruis- en bolkozijnen telkens in geprofileerde rondboognissen met driepasmaaswerk in boogveld. Twee getraliede kelderopeningen. Korfboogdeur toegankelijk via arduinen buitentrap, afgeschuinde dagkanten en als bovenlicht bolkozijn met glas in lood.
Achtergevel uit 16de-17de eeuw: twee bouwlagen en drie traveeën tellende bakstenen puntgevel afgewerkt met vlechtingen. Rechthoekige vensters en deur met afgeschuinde kanten en strekken. Sporen van rondbogen en rondboognissen op de bovenverdieping. In de top sporen van witstenen lijst en luik in de top.
Dienst Monumentenzorg Stad Brugge, Nota.
DEVLIEGHER L. 1975: De huizen van Brugge, Kunstpatrimonium van West-Vlaanderen 2-3, Tielt, 135.
Bron: GILTÉ S. & VANWALLEGHEM A. 1999: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Stad Brugge, Oudste kern, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 18nA, Brussel - Turnhout. Auteurs: Gilté, Stefanie; Vanwalleghem, Aagje Datum: De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)