Hoekhuis

Beschrijving

Hoekpand van drie + drie traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (Vlaamse pannen), uit de 17de eeuw. In de loop van de 18de eeuw wijziging van de muuropeningen - onder meer gevat in rond- of korfboognissen - en gevelverfraaiing door middel van gepleisterde omlijstingen; verlaagde benedenvensters sinds 1938. Huidig uitzicht resultaat van consoliderende "Kunstige Herstelling" van 1997 naar ontwerp van architect J. De Graeve (Brugge): onder meer ook baksteenrode kleurstelling op basis van sporen. Verankerde bakstenen zijtrapgevel (9 trappen + topstuk). Rechthoekige muuropeningen met houtwerk volgens 19de-eeuws model in bepleisterde omlijsting behalve aan zijde Hoornstraat, laatst genoemde met aansluitende muur + deurtje.

• Dienst Openbare Werken Brugge, Bouwvergunningen, nr. 1394/1998.
  • Stadsarchief Brugge, Bouwvergunningen, nr. 436/1938.