Ambachtshuis van de kaarsgieters

Beschrijving

Voormalig ambachtshuis van de kaarsgieters, nu gedeeltelijk opgenomen bij het huis Philipstockstraat nummer 11. Breedhuis van zes traveeën en twee bouwlagen met jaarankers "1615". Geelbeschilderde verankerde, bakstenen lijstgevel; dakvenster met tuitgevel met schouderstukken. In twee linker traveeën opvallende oculi met roedeverdeling. Zolderopening in korfboognis met afgeschuinde zijkanten.

Interieur. Houten 18de-eeuwse bordestrap. Bewaarde zoldering met moer-en kinderbalken op natuurstenen consoles. Oorspronkelijk schaargebint met telmerken.

• BEUCKELS L., Het Keerske, Koninklijke Gidsenbond van Brugge & West-Vlaanderen, III, 1981-1982, p. 3-6.
  • DEVLIEGHER L. 1975: De huizen van Brugge, Kunstpatrimonium van West-Vlaanderen 2-3, Tielt, 163.

Auteurs :  Gilté, Stefanie, Vanwalleghem, Aagje