Laatgotisch burgerhuis

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Laatgotisch burgerhuis

Beschrijving

Laatgotisch enkelhuis van oorspronkelijk drie nu vier traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (nok loodrecht op de straat, Vlaamse pannen), vermoedelijk opklimmend tot de 16de eeuw. Aangepaste muuropeningen onder meer bovenvensters van 1845. Top hermetselt in 1967. Consoliderende "Kunstige Herstelling" in 1987 naar ontwerp van architect H. De Vlieger (Damme) onder meer hermetselen en vervolledigen, op de begane grond, van de rondboog met drie ingeschreven spitsbogen op basis van blootgemaakte tracering. Verankerde, witbeschilderde puntgevel van baksteen. De bewaarde rondboognissen van de bovenverdieping wijzen op de oorspronkelijke travee-indeling; blinde spitsboognis bovenaan in de top. Voorts rechthoekige muuropeningen met arduinen lekdrempels.

• Dienst Openbare Werken Brugge, Bouwvergunningen, nr. 1110/1986.
  • Dienst Monumentenzorg en Stadsvernieuwing, Nota, 26 augustus 1987.