erfgoedobject

Stadswoning met café

bouwkundig element
ID
29423
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/29423

Juridische gevolgen

  • is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Breedhuis
    Deze vaststelling is geldig sinds

Beschrijving

Gelegen aan de hoek met Sint-Jansstraat. Breedhuis van zes traveeën en twee en een halve bouwlaag, oorspronkelijk twee bouwlagen onder zadeldak (Vlaamse pannen) gevat tussen twee puntgevels. 19de-eeuws uitzicht, doch laatmiddeleeuwse kern, zie kelder, puntgevel als achtergevel en zijgevels met verhoogde puntgevel. Verankerde witbeschilderde lijstgevel met rechthoekige muuropeningen; op derde bouwlaag in vlakke omlijsting. Zijgevel met sporen van vlechtingen, over de penanten doorgetrokken onder-, tussen- en bovendorpels, op eerste en tweede bouwlaag in het pleisterwerk uitspringende strekstenen, en gedicht rondboogluik met imitatie-negblokken in de top.

  • DEVLIEGHER L. 1975: De huizen van Brugge, Kunstpatrimonium van West-Vlaanderen 2-3, Tielt, 179.

Bron: GILTÉ S. & VANWALLEGHEM A. 1999: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Stad Brugge, Oudste kern, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 18nA Noord, Brussel - Turnhout.
Auteurs: Gilté, Stefanie; Vanwalleghem, Aagje
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2023: Stadswoning met café [online], https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/29423 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.