Burgerhuis van 1883

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis van 1883

Beschrijving

Neoclassicistisch enkelhuis van drie traveeën en drie bouwlagen, van 1883 als verbouwing van diephuis met trapgevel, zie afgewolfde bedaking en beluikte en betraliede kelderopening met in de stoep ingewerkte toegangstrap. Bepleisterde en heden groenbeschilderde lijstgevel met imitatiebanden op begane grond. Rechthoekige muuropeningen; bovenvensters in geprofileerde omlijsting, versierde cartouches als sluitstenen en gegroefde lekdrempelconsoles. Kroonlijst op geprofileerde modillons van terracotta waartussen paneelwerk met bloemmotief. Deur met uitgewerkte tussendorpel toegankelijk via arduinen bordes met ijzeren leuning.

• Stadsarchief Brugge, Bouwvergunningen, nr. 125/1883.
  • DEVLIEGHER L. 1975: De huizen van Brugge, Kunstpatrimonium van West-Vlaanderen 2-3, Tielt, 191.