Hoekhuis met houten winkelpui

Beschrijving

Hoekpand van één + afgeschuinde + twee traveeën en drie bouwlagen onder schilddak (Vlaamse pannen); huidig uitzicht van 1885 door toevoegen van getoogd venster in de zijgevel, en van 1912 naar ontwerp van architect A. Dollé (Brugge): toevoegen van de overhoekse erker en de houten winkelpui die in 1927 verder wordt doorgetrokken over zijgevel. Verankerde bakstenen lijstgevel met gebruik van arduin voor de plint. Hoektravee oorspronkelijk benadrukt door dakvenster met tuitgevel; nu enkel driehoekige houten erker. Rechthoekige openingen in vlakke omlijstingen met oren en neuten. Behouden pui met art-nouveaureminiscenties.

• Stadsarchief Brugge, Bouwvergunningen, nr. 5/1885, nr. 93/1912, nr. 55/1927.

Auteurs: Vanwalleghem, Aagje; Van Vlaenderen, Patricia