Stadswoning met trapgevel

Beschrijving

Diephuis van drie traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (Vlaamse pannen) uit de 17de eeuw; aanpassingen in de loop van de 19de eeuw aan bovenvensters; winkelpui van 1965 naar ontwerp van architect J. Beyne (Brugge). Verankerde, witbeschilderde bakstenen trapgevel (7 treden + topstuk) op bepleisterde begane grond. Rechthoekige vensters met ontlastingsbogen en afgeschuinde dagkanten; bepleisterde imitatienegblokken. Rechthoekig topvenster geflankeerd door twee oculi en onder druppelvormige, gedichte oculus. Sporen van doorlopende banden op de bovenverdieping.

• Stadsarchief Brugge, Bouwvergunningen, nr. 834/1965.
  • DEVLIEGHER L. 1975: De huizen van Brugge, Kunstpatrimonium van West-Vlaanderen 2-3, Tielt, 213.