Stadswoning met houten winkelpui

Beschrijving

Diephuis van vier traveeën en twee en een halve bouwlaag onder schilddak (Vlaamse pannen). Bepleisterde en witbeschilderde lijstgevel op arduinen plint, van 1843. Aanpassingen van de begane grond met één winkelraam tot huidige pui in 1911. Gevel horizontaal geleed door imitatiebanden op begane grond, kordon, doorlopende lekdrempel op de tweede bouwlaag en kroonlijst op klossen. Rechthoekige openingen in geprofileerde, geelbeschilderde omlijstingen. Drieledige pui met centrale, dieperliggende deur, bekronend hoofdgestel en opschrift "Leon Dehaene-Bodart" tussen mascarons.

• Stadsarchief Brugge, Bouwvergunningen, nr. 56/1911.
  • DEVLIEGHER L. 1975: De huizen van Brugge, Kunstpatrimonium van West-Vlaanderen 2-3, Tielt, 213.