Burgerhuis in neoclassicistische stijl

Beschrijving

Diephuis van drie traveeën en drie bouwlagen onder schilddak, met gevel uit de tweede helft van de 19de eeuw. Neoclassicistische, bepleisterde en witbeschilderde lijstgevel met enkelhuisopstand. Licht verhoogde begane grond op arduinen plint met kelderopeningen; voorts imitatievoegen. Verticale belijning door gelede hoekpilasters en versierde penanten. Gevelbreed balkon met smeedijzeren hekwerk. Getoogde vensters in geprofileerde omlijstingen met rocaillesluitstenen, paneelwerk, versierde borstweringen. Verzorgd, behouden houtwerk onder meer rolluikkasten, vleugeldeur en kroonlijst op modillons met mascarons. Voetenschraper.

Auteurs: Gilté, Stefanie; Vanwalleghem, Aagje; Van Vlaenderen, Patricia