Stadswoningen

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Twee stadswoningen

Beschrijving

Samenstel van twee diephuizen van respectievelijk twee en drie traveeën en twee bouwlagen. Links, verankerde bakstenen tuitgevel uit de 17de eeuw. Rechts, oorspronkelijk dieper gelegen pand met kern uit 16de-17de eeuw, waarvan voorplaats bebouwd is circa het vierde kwart van de 19de eeuw door het verlengen van de linker gevel en het toevoegen van de kantelen. 1984: toevoegen van hedendaagse accenten onder meer rondboogvenster naar ontwerp van Groep Planning (Brugge). Aan tuinzijde, rechter vleugel, breedhuis van drie traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak; rechthoekige openingen met afgeschuinde dagkanten; zijgevel met schouwmassief.

• Dienst Monumentenzorg en Stadsvernieuwing Brugge, Nota.
  • Dienst Openbare Werken Brugge, Bouwvergunningen, nr. 1825/1984.