Stadswoning met klokgevel uit 1715

Beschrijving

Diephuis van drie + drie traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (Vlaamse pannen). Klokgevel gebouwd in 1715 in plaats van houten gevel. In 1905 plaatsen van Mariabeeld met Kind. Oorspronkelijk dubbelhuisopstand met rondboogdeur geflankeerd door twee steekboogvensters; verbouwing tot enkelhuistype en onderbouw voorzien van een parement van gesinterde steen in 1951. Verankerde klokgevel van baksteen met driehoekig fronton. Rechthoekige vensters, op begane grond arduinen lekdrempels en zandstenen sluitsteen. Bovenvensters in vlakke omlijsting. Topvenster met zandstenen bolkozijn onder driehoekig fronton. Zijgevel: rechthoekige vensters met arduinen lekdrempels en dakkapel met driehoekig fronton.

• Stadsarchief Brugge, Bouwvergunningen, nr. 101/1905.
  • DEVLIEGHER L. 1975: De huizen van Brugge, Kunstpatrimonium van West-Vlaanderen 2-3, Tielt, 272.