Breedhuis van vier traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (Vlaamse pannen), uit de 17de eeuw. "Kunstige Herstelling" van 1939 naar ontwerp van architect L. Viérin (Brugge) onder meer toevoegen kaaimuren. Neobarokgetinte, verankerde bakstenen lijstgevel met middentrapgevel (8 treden + topstuk) met gebruik van witsteen voor kruiskozijnen, mascarons van geblokte ontlastingsbogen op de zolderverdieping, tweeledige puiverdeling in plaats van twee vensters en deur, lekdrempels en negblokken van de tudorboogingang. Topstuk met twee beluikte rondboogopeningen en blinde oculus. De tudorboogpoort met doorgang overkluisd met moer- en kinderbalken, is de voormalige toegang tot het kanunnikenhuis en de dekenij van de Sint-Donaaskerk.
Stadsarchief Brugge, Bouwvergunningen, nr. 426/1939.
DEVLIEGHER L. 1975: De huizen van Brugge, Kunstpatrimonium van West-Vlaanderen 2-3, Tielt, 289.
DEVLIEGHER L., De voorromaanse, Romaanse en gotische Sint-Donaaskerk. Evolutie en invloeden, in DE WITTE H., De Brugse Burg Van grafelijke versterking tot moderne stadskern, Brugge, 1991, p. 136.
Bron: GILTÉ S. & VANWALLEGHEM A. 1999: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Stad Brugge, Oudste kern, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 18nA, Brussel - Turnhout. Auteurs: Gilté, Stefanie; Vanwalleghem, Aagje Datum: De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)