Stadswoning met neobarokke trapgevel en achterhuis

Beschrijving

Gelegen aan de hoek met Sint-Salvatorskoorstraat. Diephuis van drie traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (daktegels), uit de 17de eeuw. In 1911, verfraaiende "Kunstige Herstelling" naar ontwerp van architect A. De Pauw (Brugge). Verankerde neobaroktrapgevel (7 treden + topstuk) van baksteen op arduinen plint; gebruik van zandsteen voor de hoekblokken. Kruiskozijnen en bolkozijnen als bovenlichten van de deur en benedenvensters; geblokte ontlastingsbogen; afgeschuinde dagkanten. Geblokt rondboogvenster in topstuk. Boven ingang vergulde wapenschilden. Hijsbalkgat. Zijgevel, lijstgevel van drie traveeën en twee bouwlagen; dakvenster opgevat als kleine tuitgevel met schouderstukken, vlechtingen en hijshaak; uitspringend winkelraam toegevoegd in 1911. Achterhuis: lijstgevel van vier traveeën en drie bouwlagen onder zadeldak.

• Dienst Monumentenzorg en Stadsvernieuwing Brugge, Nota.
  • Stadsarchief Brugge, Bouwvergunningen, nr. 324/1911.