Huis De Laurierboom

Beschrijving

Zogenaamd "De laurierboom", zie lauriertakje op centrale cartouche. Diephuis van drie traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (Vlaamse pannen). Barokke trapgevel (7 treden + topstuk) uit de 17de eeuw. 1891: vernieuwen houtwerk van voordeur en kelderluik, zie huidig uitzicht. Rode baksteenbouw met gecementeerd topstuk waarin oorspronkelijk drie oculi; gebruik van natuursteen voor cartouches, neg- en hoekblokken, doorgetrokken lekdrempels, lateien en tussendorpels, pilasters van recente pui. Overstekende bovenverdieping op drie geblokte bogen, twee segment- en één rondboog.

• Dienst Monumentenzorg en Stadsvernieuwing Brugge, Nota.
  • DEVLIEGHER L. 1975: De huizen van Brugge, Kunstpatrimonium van West-Vlaanderen 2-3, Tielt, 330.