Stadswoning met laatclassicistische lijstgevel

Beschrijving

Breedhuis van vier traveeën en drie bouwlagen onder zadeldak (Vlaamse pannen). Laatclassicistische bepleisterde en witbeschilderde lijstgevel van 1839 in plaats van lijstgevel onderbroken door puntgevel. Begane grond geritmeerd door vier rondbogen met geprofileerde archivolt op fijne, doorlopende imposten; links, lager, smaller rondboogvenster Bovenverdieping afgelijnd door pseudo-hoekblokken en kroonlijst op klossen. Rechthoekige bovenvensters in geprofileerde omlijstingen op doorlopende, puilijst vormende lekdrempels en op afzonderlijke, ondersteund door consoles opgevangen lekdrempels op de lagere derde bouwlaag.

• Stadsarchief Brugge, Bouwvergunningen, nr. 50/1839.
  • DEVLIEGHER L. 1975: De huizen van Brugge, Kunstpatrimonium van West-Vlaanderen 2-3, Tielt, 331.