Stadswoning met trapgevel

Beschrijving

Gelegen aan de hoek met Cordoeaniersstraat. Diephuis van twee + drie traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (Vlaamse pannen). Verankerde bakstenen trapgevel (7 treden + topstuk) uit de 17de eeuw; met gebruik van arduin voor de later toegevoegde lekdrempels, een gecementeerde plint en afgeschuinde hoek ter hoogte van de begane grond van Doornikse steen. Rechthoekige openingen onder strek en geblokte ontlastingsboog; sporen van wijzigingen aan linker venster van tweede bouwlaag en rechter opening van zijvenster. Topstuk met geblokte rondboogopening. Verbouwde begane grond, zie resterende vroegere ontlastingsgbogen. In de zijgevel drie geblokte ontlastingsbogen en dakvenster met vereenvoudigde puntgevel.

• DEVLIEGHER L. 1975: De huizen van Brugge, Kunstpatrimonium van West-Vlaanderen 2-3, Tielt, 345.

Auteurs: Gilté, Stefanie; Vanwalleghem, Aagje