Stadswoningen met trapgevel

Beschrijving

Diephuis van drie traveeën en drie bouwlagen onder zadeldak (Vlaamse pannen). Verankerde, witbeschilderde bakstenen trapgevel (8 treden + topstuk), uit de 17de eeuw. Latere aanpassingen onder meer in 1801 uniformeren van de muuropeningen van de begane grond, zie ongelijke ontlastingsbogen wijzend op een ordonnantie met deur tussen een groot en kleiner venster. Rechthoekige bovenvensters met afgeschuinde dagkanten en resterende geblokte ontlastingsbogen op de tweede bouwlaag en op de zolderverdieping. Houtwerk van 1801. Voetenschraper.

Nummer 3, soortgelijk pand doch met recent vernieuwd parement en verbouwde begane grond met garagepoort.

• Stadsarchief Brugge, Bouwvergunningen, nr. 1800-1801.
  • DEVLIEGHER L. 1975: De huizen van Brugge, Kunstpatrimonium van West-Vlaanderen 2-3, Tielt, 345.