Burgerhuis met neoclassicistische lijstgevel

Beschrijving

In zijn huidige vorm, breedhuis van drie en twee traveeën en drie bouwlagen onder zadeldak (Vlaamse pannen), met neoclassicistische gevel van 1912 naar ontwerp van architect A. De Pauw (Brugge), in plaats van breedhuis met 19de-eeuwse dubbelhuisopstand en laatclassicistische lijstgevel van vijf traveeën en drie bouwlagen "Kunstige Herstelling" van 1998-1999 naar ontwerp van architect F. Delacourt (Brugge) met betrekking tot voorgevel onder meer herstel van de erker en het houtwerk. Bepleisterde en witbeschilderde lijstgevel op arduinen plint. De begane grond met imitatiebanden vormt de sokkel voor de gecanneleerde Corinthische pilasters in kolossale orde van de tweede en derde bouwlaag; afgelijnd door een entablement en kroonlijst op uitgelengde klossen en tandlijst. Links, afgeronde, versierde erker. Op begane grond, segmentboogopeningen met sluitsteen. Rechthoekige bovenvensters in vlakke omlijstingen met markante druiplijst op consoles; paneelwerk.

• Dienst Monumentenzorg en Stadsvernieuwing Brugge, Nota, 22 september 1998.
  • Dienst Openbare Werken Brugge, Bouwvergunningen, nr. 795/1999.