Twee burgerhuizen

Straat Sint-Salvatorskerkhof

is vastgesteld als bouwkundig erfgoed Twee burgerhuizen

is beschermd als monument Twee burgerhuizen

Typologieburgerhuizen
Dateringvóór WO I

Beschrijving

Nrs. 3-4. Twee enkelhuizen opgesteld vlg. spiegelend schema. Breedhuizen van twee trav. en drie bouwl. onder mansardedak, van 1912 n.o.v. architect H. Hoste (Brugge) i.pl.v. één woning met XIX-lijstgevel van twee bouwl. Baksteenbouw gecombineerd met natuursteen voor lekdrempels, stijlen tussen de vensters en basis van de getrapte console van de halfronde erkers onder klimmend leiendak. Verhoogde begane grond; betralied segmentbogig keldervenster. Voorts segmentboogvormige openingen met behouden raamindeling en typische kleine roedeverdeling in de bovenlichten. Zijtrapgevels (5 tr. + topstuk).

SAB, Bouwvergunningen, nr. 92/1912.