Pakhuis

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Pakhuis

Beschrijving

Voormalig pakhuis van drie traveeën en drie bouwlagen onder zadeldak (Vlaamse pannen). Gebouwd in 1758, vermoedelijk als poortgebouw van twee bouwlagen en drie traveeën onder mansardedak met dakkapel; omlijste korfboogpoort tussen twee omlijste steekboogvensters; twee gelijkaardige bovenvensters aan weerszij van een rondbogige balkondeur.

1846: vervangen van mansardekap door een mezzanino; toen had de tweede bouwlaag reeds rechthoekige vensters. Nog later werden ook de poort en de vensters op de begane grond gewijzigd. Thans verankerde witbeschilderde lijstgevel, bewaarde begane grond bepleisterd. Rechthoekige bovenvensters.

• Stadsarchief Brugge, Bouwvergunningen, nummer 35/1846; Kaarten en plannen, nummer 182.
  • DEVLIEGHER L. 1975: De huizen van Brugge, Kunstpatrimonium van West-Vlaanderen 2-3, Tielt, 360.

Auteurs: Gilté, Stefanie; Vanwalleghem, Aagje

Aanvullende informatie

In 1995 herbestemd tot 12 sociale woningen door de sociale huisvestingsmaatschappij Brugse Maatschappij voor de huisvesting, samen met het aanpalende pand en de achterliggende panden.