Dit Huys Den Grooten Hert Genaemt

Beschrijving

Zogenaamd "Dit huys / Den Grooten Hert / genaemt", zie cartouches. Diephuis van drie traveeën en heden drie bouwlagen onder zadeldak (Vlaamse pannen). Voorheen een bepleisterde en aangepaste trapgevel van twee bouwlagen gedateerd 1667; in "Anno"/ + afbeelding van hert/ + "1903", zie cartouche, samen met interieurwijzigingen vervangen door huidige neobarokke trapgevel naar ontwerp van architect C. De Wulf (Brugge). "Kunstige Herstelling" van 1969-1970 naar ontwerp van architecten L. Stijnen (Antwerpen) en P. de Meyer: aanpassing begane grond. Pui van 1984. Verankerde trapgevel (8 treden + topstuk) van geel-oranje baksteen op arduinen plint. Bovenverdieping uitkragend op drie geblokte rondbogen met mascaronsluitstenen op gegroefde consoles; neorenaissancegetinte cartouches in de boogvelden. Kruiskozijnen onder geblokte ontlastingsbogen en speklagen ter hoogte van de boven-, tussen- en onderdorpels en de lekdrempel van het geblokt rondboogzolderluik; drie omgevende oculi in natuurstenen omlijsting met kleine kroonlijst.

• Dienst Openbare Werken Brugge, Bouwvergunningen, nrs. 1306 en 2307/1984.
  • Stadsarchief Brugge, Bouwvergunningen, nr. 237/1903, nr. 316/1969.