Burgerhuis, gedateerd 1896

Beschrijving

Diephuis met neo-Vlaamse-renaissance reminiscenties, drie traveeën en twee bouwlagen onder afgewolfd dak (nokrichting loodrecht op de straat, leien) met centraal dakvenster tussen arduinen voluten onder gebroken, driehoekig fronton met schelpvormig topstuk en datering "Anno 1896". Bakstenen lijstgevel met Brugse traveeën, decoratief en constructief gebruik van hardsteen. Kruiskozijnen onder boogvelden met decoratief metselwerk. Aangepaste begane grond met recente winkelpui, eertijds met rechthoekige poort onder rondboogveld en twee kruiskozijnen, volgens F. Torfs horend bij brouwerij "De Wildeman".

• TORFS F., Het vroegere Putte, Nieuwkerken-Waas, 1984, p. 73.

Auteurs: Steyaert, Rita