Eclectisch burgerhuis gedateerd 1886

Beschrijving

Eclectisch breedhuis van vijf traveeën en twee bouwlagen onder leien schilddak met twee dakkapellen, gedateerd "1886", zie cartouche. Gevelreiniging in 1994. Lijstgevel van rode baksteen, met gebruik van arduin voor plint, neg- en hoekblokken, sluitstenen, kordon vormende lekdrempels, doorgetrokken tussendorpels en balustrades. Middenrisaliet bekroond door een neobarokke in- en uitgezwenkte top met oculus in natuurstenen omlijsting; boven de rondboogpoort met waaiervormig bovenlicht, wellicht latere trapezoïdale houten erker op de oorspronkelijke balkonplaat van natuursteen, opgevangen door grote gegroefde consoles. Latere grote winkelramen in vlakke, witstenen omlijstingen met druiplijstje. Rechts, aanbouw van één bouwlaag met tot uitstalraam aangepast rondboogdeurtje in een geblokte omlijsting van natuursteen met bovenlicht in neobarokomlijsting.

• Dienst Openbare Werken Brugge, Bouwvergunningen, nr. 644/1994.

Auteurs: Gilté, Stefanie; Vanwalleghem, Aagje