Kunstenaarswoning van Leo Mechelaere

Beschrijving

Voormalig woonhuis van Leo Mechelaere, zie inscriptie gevelsteen: "Hier woonde en werkte van 1923 tot 64 Leo Mechelaere kunstschilder" (geplaatst op 28 september 1979). Enkelhuis van drie traveeën en twee bouwlagen onder tichelen zadeldak (nok parallel aan de straat). Uit de 17de eeuw. 1871: verlagen muuropeningen en vernieuwen houtwerk. 1979: consoliderende "Kunstige Herstelling" naar ontwerp van architect H. Davans (Brugge). Verankerde bakstenen lijstgevel in het midden doorbroken door dakvenster; tuitgeveltje met vlechtingen.

• Stadsarchief Brugge, Bouwvergunningen, nr. 96/1871, nr. 86/1977, nr. 649/1977.
  • DEVLIEGHER L. 1975: De huizen van Brugge, Kunstpatrimonium van West-Vlaanderen 2-3, Tielt, 396.
  • VANHOUTRYVE A., Brugse gedenkstenen en herdenkingsplaten. Historische analyse en retrospectieve, Brugge, 1989 p. 66 - 69.

Auteurs: Gilté, Stefanie; Vanwalleghem, Aagje