Stadswoningen

Beschrijving

Twee diephuizen, links eertijds zogenaamd "'t Vaghevier", van telkens drie traveeën en drie en een halve bouwlaag onder zadeldak (Vlaamse pannen). Lijstgevels met uitzicht uit de eerste helft van de 19de eeuw, nummer 30 vermoedelijk van 1852, doch met mogelijke oude kern. Wijzigen van begane grond ingezet in 1855. Bepleisterde en respectievelijk wit- en rozebeschilderde lijst- en schermgevels. Rechthoekige bovenvensters op doorgetrokken arduinen lekdrempels, behalve op tweede bouwlaag van nummer 32. Kroonlijst op klossen.

• Stadsarchief Brugge, Bouwvergunningen, nr. 136/1852, nr. 62/1855.
  • DEVLIEGHER L. 1975: De huizen van Brugge, Kunstpatrimonium van West-Vlaanderen 2-3, Tielt, 413.