Beschrijving

Diephuis op L-vormige plattegrond van twee traveeën en drie bouwlagen onder afgewolfd zadeldak (Vlaamse pannen). Lijstgevel teruggaand op de 17de eeuw. Verankerde witbeschilderde baksteenbouw. Verbouwde begane grond met sporen van ontlastingsbogen en winkelpui van 1908, heden met ingepaste garagepoort. Rechthoekige bovenvensters met bewaarde afgeschuinde dagkanten. Oudere achtergevel uitziend op de Augustijnenrei, vensters onder meer met zandstenen bolkozijnen in rondboognissen. Veelhoekige schoorsteenschacht op ronde basis; dakvenster met tuitgeveltje.

• Stadsarchief Brugge, Bouwvergunningen, nr. 297/1908.
  • DEVLIEGHER L. 1975: De huizen van Brugge, Kunstpatrimonium van West-Vlaanderen 2-3, Tielt, 425 (onder nr. 78).

Auteurs :  Gilté, Stefanie, Vanwalleghem, Aagje