Stadswoning met winkel

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Stadswoning met winkel

• is deel van de aanduiding als beschermd stads- of dorpsgezicht, intrinsiek Markt en Burg met omgeving

Beschrijving

Diephuis van drie traveeën en drie bouwlagen onder schilddak (Vlaamse pannen). Bepleisterde en witbeschilderde lijstgevel met aflijnende kroonlijst op klossen en panelenfries uit de eerste helft van de 19de eeuw. Reeds handelszaak in de tweede helft van de 19de eeuw met wijzigingen van winkelpui onder meer in 1881 en 1989. Rechthoekige bovenvensters in geprofileerde omlijsting op doorgetrokken kordon vormende lekdrempels en paneelwerk op borstwering.

• Dienst Openbare Werken Brugge, Bouwvergunningen, nr. 1883/1989.
  • Stadsarchief Brugge, Bouwvergunningen, nr. 117/1853, nr. 8/1854, nr. 24/1881.