Stadswoningen met trapgevels

Beschrijving

Twee diephuizen van drie traveeën en twee bouwlagen onder twee gelijklopende zadeldaken (Vlaamse pannen). Verankerde trapgevels (respectievelijk 7 en 6 treden, 6 en 7 treden + topstuk) van baksteen, uit de 18de eeuw. Latere aanpassingen onder meer consoliderende "Kunstige Herstelling" in 1989 naar ontwerp van architect L. Dugardyn (Brugge). Drieledige onderbouw, nummer 28 met arduinen winkelpui voorzien van steenhouwersmerken te identificeren met J. Dieux en P.C. Trigalet (Arquennes en Feluy). Plint van gesinterde baksteen. Gekoppelde steekboogvensters op de tweede bouwlaag en dito topvensters met arduinen penanten onder zware kroonlijst.

• Dienst Openbare Werken Brugge, Bouwvergunningen, nummer 1508/1987.
  • CONSTANDT L. (ed.), Behoedzaam omgaan. Monumentenzorg in Brugge, 1988-1993, 1994, p. 206-207.
  • DEVLIEGHER L. 1975: De huizen van Brugge, Kunstpatrimonium van West-Vlaanderen 2-3, Tielt, 451.
  • VAN BELLE J.L., Signes Lapidaires. Nouveau dictionnaire. Belgique et Nord de la France, Louvain-la-Neuve, 1994, nr. 99, p. 19, 52, 633-634; nr. 433, p. 22, 58, 686-687.

Auteurs: Gilté, Stefanie; Vanwalleghem, Aagje