Brouwerswoning

Beschrijving

Aan de hoek met de Leuvensebaan gelegen voormalig neoclassicistisch 19de-eeuw woonhuis van de vroegere brouwerij zogenaamd "De Ster", heden sterk aangepast aan de huidige winkelfunctie. Oorspronkelijk dubbelhuis van twee + vier traveeƫn en twee bouwlagen onder schilddak, heden afgewolfd zadeldak (nok parallel aan de Mechelbaan, mechanische pannen). Bepleisterde en beschilderde lijstgevels met aflijnend blind fries en recente brede winkelramen; bewaarde hoeklisenen en deurrisaliet met rechthoekige deur in arduinen entablementomlijsting en rechthoekig venster in geriemde omlijsting onder gestrekte waterlijst.

Auteurs :  Steyaert, Rita